st christopher's sports hall

location | accrington, UK

stage | RIBA 0-7

completion | september 2012

project description

This sports hall was designed to sit within the  natural topography of the school playing fields. Appearing single storey at entry level from the school play ground area, the land slopes away from the front elevation revealing a double storey Sport England approved full size sports hall.

On entry you are greeted with a viewing screen through into the sports arena, with changing rooms to either side, a disabled toilet and platform lift.

Equipment stores and plant rooms are set within the landscape with a staff changing area and gymnasium positioned around the central core.

Kalwall specialist cladding allows diffused light into the sports hall allowing the end user free use without hinderance of sun glare.

1/14

watson stirrup architects ltd / T +44 (0)1254 665595 / info@watsonstirrup.co.uk / © 2020 by watson stirrup

  • Instagram - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Houzz - Grey Circle